Debbie Reynolds

Debbie Reynolds

Doğum adı Mary Frances Reynolds
Doğum 1 Nisan 1932 El Paso, Texas
Resmî sitesi
debbiereynolds.com

Debbie Reynolds (asıl adıyla Mary Frances “Debbie” Reynolds) (d. 1 Nisan 1932) ABD’li oyuncu, dansçı ve şarkıcıdır.Lisede öğrenci olduğu dönemde Miss Burbank güzellik yarışmasında birinci olur ve Warner Bros ile ilk anlaşmasını imzalar. Genellikle müzikal filmlerde yer alır. Bütün zamanların en iyi müzikali seçilen “Singin’
in the Rain
“‘de (Yağmurda Dans) Gene Kelly ile başrolü paylaşır. 1950’lerde plakları ve şarkılarıyla popüler olur.1950’de çekilen “Two Weeks With Love” filminde Carleton Carpenter ile düet yapar. “Aba Daba Honeymoon” isimli şarkısı 1951 yılının en çok dinlenen 3 şarkısından biridir. “Tammy” isimli şarkısı da 1950’lerde hit yapmıştır.1950’lerde birçok filmin başrolünde oynar. Bundle of Joy (1956)isimli filmde ilk eşi Eddie Fisher ile birlikte “Tammy and the Bachelor” isimli filmde ise Leslie Nielsen ile rol oynar. “The Unsinkable Molly Brown” (1964)adlı filmle Oskara aday gösterilir ancak “Mary Poppins” ile Julie Andrews Oskara layık görülür.1970’lerde TV şovunda sigara reklamına yer vermesi NBC (National Broadcasting Company) tarafından hoş karşılanmaz ve NBC şovu iptal eder. Debbie Reynolds bunu “Kariyerinin en büyük hatası” olarak nitelendirir.

Hala TV ve film çalışmalarını sürdürmektedir.Oyuncu, senarist ve roman yazarı Carrie Fisher’in annesidir.

Debbie Reynolds

Filmografi

  • June Bride (1948)
  • The Daughter of Rosie O’Grady (1950)
  • Three Little Words (1950)
  • Two Weeks with Love (1950)
  • Mr. Imperium (1951)
  • Singin’ in the Rain (1952)
  • Skirts Ahoy! (1952)
  • I Love Melvin (1953)
  • The Affairs of Dobie Gillis (1953)
  • Give a Girl a Break (1953)
  • Susan Slept Here (1954)
  • Athena (1954)
  • Hit the Deck (1955)
  • The Tender Trap (1955)
  • Meet Me in Las Vegas (1956) (Cameo)
  • The Catered Affair (1956)
  • Bundle of Joy (1956)
  • Tammy and the Bachelor (1957)
  • This Happy Feeling (1958)
  • The Mating Game (1959)
  • Say One for Me (1959)
  • It Started with a Kiss (1959)
  • The Gazebo (1959)
  • The Rat Race (1960)
  • Pepe (1960) (Cameo)
  • The Pleasure of His Company (1961)
  • The Second Time Around (1961)
  • Batının Zaferi (1962)
  • Mary, Mary (1963)
  • My Six Loves (1963)
  • The Unsinkable Molly Brown (1964)
  • Goodbye Charlie (1964)
  • The Singing Nun (1966)
  • Divorce American Style (1967)
  • How Sweet It Is! (1968)
  • What’s the Matter with Helen? (1971)
  • Charlotte’un Sevgi Ağı (1973)
  • Busby Berkeley (1974) (belgesel)
  • That’s Entertainment! (1974)
  • Küçük Cadı Kiki (1989)
  • The Bodyguard (1992)
  • Jack L. Warner: The Last Mogul (1993) (belgesel)
  • Heaven & Earth (1993)
  • That’s Entertainment! III (1994)
  • Mother (1996)
  • Wedding Bell Blues (1996)
  • In & Out (1997)
  • Vegas’ta Korku ve Nefret (1998)
  • Zack and Reba (1998)
  • Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie (1998)
  • Keepers of the Frame (1999) (belgesel)
  • Rugrats in Paris: The Movie (2000)
  • Cinerama Adventure (2002) (belgesel)
  • Connie and Carla (2004)
  • Mr. Warmth: The Don Rickles Project (2007) (belgesel)
  • Blaze of Glory (2008)
  • Fay Wray: A Life (2008) (belgesel)
  • The Brothers Warner (2008) (belgesel)
  • Broadway: Beyond the Golden Age (2008) (belgesel)

Debbie Reynolds

Kısa Filmler:

  • A Visit with Debbie Reynolds (1959)
  • The Story of a Dress (1964)

Debbie Reynolds

Televizyon çalışmaları:

  • The Eddie Fisher Show 1957 – 1959
  • A Date with Debbie (1960 )
  • …And Debbie Makes Six (1968 )
  • The Debbie Reynolds Show (1969 -1970)
  • Debbie Reynolds and the Sound of Children (1969)
  • Aloha Paradise (1981)
  • Sadie and Son (1987 )
  • Perry Mason: The Case of the Musical Murder (1989 )
  • Movie Memories with Debbie Reynolds (1991-1992)
  • Battling for Baby (1992)
  • Halloweentown (1998)
  • The Christmas Wish (1998)
  • Will & Grace (frequent regular from 1999-2006)
  • A Gift of Love: The Daniel Huffman Story (1999)
  • Virtual Mom (2000 )
  • Rugrats (frequent regular from 2000-2004)
  • These Old Broads (2001 )
  • Halloweentown II: Kalabar’s Revenge (2001)
  • Tracey Ullman in the Trailer Tales (2003 )
  • Kim Possible (frequent regular from 2003-2007)
  • Pryor Offenses (2004)
  • Halloweentown High (2004)
  • Lolo’s Cafe (2006)
  • Return to Halloweentown (2006)

http://www.sinemanostaji.com
Debbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie Reynolds
Debbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie ReynoldsDebbie Reynolds
Filim Karesi.net

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s